Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Gouden Strop Thrillertour - Mathijs Deen

De jury heeft de NBD Biblion Gouden Strop 2024 toegekend aan Mathijs Deen met De duiker. Daarin wordt de lezer meegenomen naar het Waddengebied. Niet alleen de Nederlandse Wadden, maar het hele gebied, dat zich uitstrekt tot de kust van Denemarken. Het is de tweede ‘Waddenthiller’ in een serie, maar het boek is los van het eerste deel te lezen.

Op woensdagavond 25 september komt Mathijs Deen naar de Bibliotheek in Dalfsen waar hij om 19.30 uur zal worden geïnterviewd over zijn gewonnen prijs. Daarnaast zal er nog een tweede thrillerschrijver komen, wie dat is laten we binnenkort weten.

Uit het juryrapport: ‘De duiker draait om het lichaam van een duiker, vastgebonden aan een wrak op de bodem van de Waddenzee. Gedurende het verhaal kom je er langzaam achter wie hij is, waarom hij is vermoord en vooral ook waarom hij op juist déze plek is neergelegd. Een meesterwerk, deze Waddenthriller. We werden vooral geraakt door de sfeer van dit boek. De mensen die op de eilanden leven, de natuur en hoe het daar allemaal aan het veranderen is. Uit elke pagina proefden we de liefde voor het gebied. Je bént er echt. En je wilt er blijven.’

Deen Mathijs c Peter Arno Broer web

Deen De Duikersticker

Datum woensdag 25 september 2024